Translate

17 Ocak 2015 Cumartesi

KARŞILIKSIZ SEVDİĞİ BİRİ OLMALI İNSANIN HAYATINDA :)

Biri Olmalı İnsanın Hayatında!!! Sevgilisi veya Eşi... Tutmalı ellerinden, tutmalı yüreğinden sevmeli kusursuzca, geriye baktırmamalı ne olursa olsun. Kaşına gözüne bakmayacaksın , gönlünün sesini dinleyeceksin kendinize bir patika yol açacaksınız hayata karşı, insanlara karşı. Açtığınız yolda zorluklar engeller olacak,  Sen yorulduğunda O sana destek verecek, O yorulduğunda sen onu sırtında taşıyacaksın  Bir Hayat Arkadaşı Olmalı insanın, yürekden sevip ,güvenebileceği her zaman teretdüt etmeden sırtını dayaya bileceği biri olmalı insanın hayatında.....
En Üzgün anında bile yüzünü güldüren biri. Gülüşüyle kalp ritmini bile değiştirebilen biri. Her konuda sırtını yaslıyabilecegin dağ gibi sağlam biri. Yaşama sevincin olacak biri. Bazen 7 bazen de 70 yaşında bile davranan bilecek biri. Sana göz kulak olabilecek biri.
 
 
Kendi nefesinin yanı sıra duyacağı, içini ısıtacağı başka bir nefes olmalı, Komik bir film izlerken beraber kahkahalarla gülebileceğin. Romantik bir film izlerken sımsıcak elini tutabileceği, dizine yattığında üstünü örtüp saçını okşayacağı, gözlerine aşkla bakabileceği biri olmalı, Eve geldiğinde ona gün boyu neler yaşadıysa anlatabileceği, Gecenin bir yarısı kötü rüyalardan uyanıp sokulabileceği "korkma ben yanındayım" diyen ve sımsıkı sarılan sevgi dolu bir ses duyabilmeli,
Sevgi dolu bir kucak sarabilmeli...İnsanın hayatında biri olmalı, En çirkin halinde bile ne kadar güzel olduğuna inandıran...
Saçındaki siyahlar azalsa bile "yo hayır henüz beyazların görünmüyor.." diyebilen,


Seni her halinle...
Seni "sen" olduğun için sevebilen..
Bir ömür beraber yaşayıp
Beraber yaşlanabileceğin biri olmalı...
" Mutlaka biri olmalı insanın hayatında. Seni her halinle sen olduğun için  sevebilen.. Bir ömür beraber yaşayıp, beraber yaşlanabileceğin biri olmalı. Hayat zordur ama hayat güzeldir. Hayat güzeldir çünkü hayatını güzelleştiren insan,  vardır. Onunla gülüp, üzülüp, onunla ağlarsın. Onunla mutluysan, mutlu olursun üzgünse, üzgün olursun. Ve her insanın hayatında omzunda ağlayabileceği, en kötü zamanlarında onun destek çıkabileceğini düşüneceği, her ne olursa olsun hep sevileceğini bileceği, birisi olmalı.
 
Bu insanı bulmak oldukça zordur.
Her baktığına bu beni anlar diyemezsin. Tanıman, tanışman, sevmen, güvenmen lazım. Güvenmek de dışardan bakıldığında oldukça önemsiz görünse de aslında öyle değildir hem de hiç! Güvenmek, inanmaktır, süphe etmemektir.Açık sözlü olmasını, ihtiyacımız olduğunda yanımızda olmasını isteriz. Eğer insan verdiği sözlerin arkasında durmuyorsa orda güvensizlik başlar. Unutmamalıdır ki güven insanın içinden gelir. İdeal olan da herkesin birbirine güvenmesidir.
Peki ya sevmek ? Sevmek inanmaktır. Sevmek yaşatmaktır. Sevdiğini kendisi gibi, kendisinden de çok duyumsamaktır. Sevmekte ikilikler kalkar, bir olmalara gidilir. İki ten, iki kalp, iki gönül yoktur sevgide. Tek bir kalp olunur, tek bir yürek olunur. Sevmek paylaşmaktır. Sevdiğiyle sevdiğini paylaşmaktır. Sevdiğiyle kalbini bölüşmektir sevmek. Sevgide son yoktur. Sevgiler hiçbir zaman son bulmazlar. Biten sevgiler yoktur, bitmiş gibi görünen sevgiler vardır.Sevgilinin yüzündeki gülücük olmaktır. Onu yaşama döndürecek bir damla su olmaktır. Sevmek sevgilinin limanı olmaktır. Sevmek sevdiğinin canı olmaktır. Onun ölümü isteyebileceği canı olmaktır. Sevmek yangın olmaktır. Yanmaktır, kor olmaktır. Sevmek güvenmektir. Sevmek onaylanmaktır. Sevmek sevgiliye bir nefes gibi, bir ses gibi yakın olmaktır. Sevmek çok ötelerde olsa bile yaşamak ve yakın olmaktır sevgiliye. Yalansızlık, içtenlilik, ölümsüzlüktür sevmek. Sevgiliyle her şeyi göze almaktır sevmek.
 
Farkedeceksiniz ki aslında her şey onunla anlamlıymış, onun sayesinde hayata tutunup, yaşıyormuşsunuz. İhtiyacınız olan tek şey olmuş, bunu o kişi hayatınıza girdiğinde farkedeceksiniz. Çok mutlu olacaksınız. Her an onu yanınızda isteyip, öpmek, koklamak isteyeceksiniz. Sevmek gerçekten harika. Koca bir insanı o küçücük kalbinizde barındıracaksınız.
Bir insan nasıl küçük bir kalbe sığar ki ? Hiç kimse  bilemez bu sorunun cevabını. Sadece sevin o kişiyi. Hayatınızı hayat yapan o! Dışardan insanlar size deliymişsiniz gibi bakacak, aldırış etmeyin. Yaşamadıkları için öyle diyorlar. Yaşayınca ne kadar da haklı olduğunuzun farkına varacaklar bana güvenin. Kıskanmamaktan kaçınmayın, kıskanın ama sıkmayın, kısıtlamayın. Her ne kadar bunu söylesem de az da olsa yapamayanlar arasındanım. Kıskanmak sevdiğini paylaşamamaktır sadece kendine özel olmasını istediklerinizdir. O insan artık sizin de canınızdır, tek bir tanedir.
Sevin, destek çıkın, koruyun, kollayın bunları hakeden sadece bir insan belirlemişsiniz, seçmişsiniz  mesajlaşın, telefonla konuşun, birbirinize güzel sözler söyleyin, hiçbir şeyin imkansız olmayacağını belirtin birbirinize, sevişin saatlerce, öpün, koklayın birbirinizi doya doya. Başka kimle yaşayabilirsiniz ki bu dediklerimi.
Sahip olduğunuz insanı, kendinizi ait hissettiğiniz insanın hep yanında olun, her şeyiniz o sizin. Ve şimdi en sevdiğiniz insanın yanına gidiniz lütfen, ona sımsıkı sarılın. Öpün ve kokusunu içinize çekin.. Sonra, kulağına bir cümle:

İyi ki varsın, seni seviyorum !
Bir eşi olmalı insanın;
Rüzgâr onun kokusunu getirmeli, yağmur onun sesini. Elleri yanmalı ellerini tutabilmek için.
Akşam onu görecek diye, pırpır etmeli yüreği. Kelebekler gibi olmalı insanın kalbi. Ayakları birbirine dolaşmalı heyecandan, eve dönerken eşi. 
Beklemek asırlar gibi uzun gelmeli. Gelişi ile sonsuz bir nur dolmalı içine.
Bir eşi olmalı insanın:
Yüzüne baktığında, konuşmadan anlamalı derdini, tasasını, öfkesini, sevincini, coşkusunu... 
Güven duymalı, her şeyiyle. Başını göğsüne koyup, huzurla uyuyabilmeli, tüm düşüncelerinden arınmış olarak. 
Babası, abisi, arkadaşı, dostu, sırdaşı, anası, çocuğu olmalı...
Şımarabilmeli yanında. Kıskanılmalı zaman zaman da...
Bir eşi olmalı insanın:
Sabah yolcularken işine, içi acımalı, daha yollarken özlemeye başlamalı. ‘Seni şimdiden özledim.’
Bir eşi olmalı insanın:
Akşam dönüşünü beklemeli sabırsızlıkla. Gözleri yollarda kalmalı ve kapıyı çalmadan açmalı. Aşkla karşılamalı, hasretle sarılmalı boynuna, özlemle koklayıp öpmeli, yıllarca uzak kalmışçasına!
Bir eşi olmalı insanın:
Her günü bir başka güzel olmalı yaşamın; bir başka özel.Bir başka soluklanmalı her anında.
Bir eşi olmalı insanın:
Cennetten köşe almışçasına: 
Sevdiği, sakındığı.
Her bir hücresinden aşkın fışkırdığı. 
Çölde okyanusu yaşadığı bir eşi olmalı insanın.
CAN YÜCEL 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder