Translate

2 Mayıs 2015 Cumartesi

DEĞER VERMEK


HAYATINA FAZLA GÜN KATMAK SENİN ELİNDE DEĞİL.AMA GÜNÜNE FAZLA HAYAT KATMAK ENİN ELİNDEDİR. GÜNÜNE HAYAT KATANLARA SEVMEK VE DEĞER VERMEK GEREKİR.
 
 
                İlişkilerimizde belirleyici olan, hayatımızı yönlendiren ve insanın mutluluğu için çok önem arz eden bir kavram üzerinde duracağım. Bir deyim olan bu kavram “değer vermek” tir. Değer vermeyi açıklarken, önce değerin ne anlam ifade ettiğine bakmak lazım.
         Bir kişiyi önemsiyorsanız onun için her şeyi göze alıyorsunuz demektir. Bazen öyle an olur ki özlemeyi, acı çekmeyi, beklemeyi ve hatta onun mutluluğu için, hiç yapmıyacağınız şeyleri yapma göze alabilmek gibi. İnsan değer verdiği insanla hayatını kurar birleştirir, ömür geçirir.
 

Ancak insanın bir de hayatında özel yeri olan; onun için çok değerli insanlar vardır. Öyle ki hayatının hiçbir anında bu kişilerden ayrı kalmak, onlarla olan bağını koparmak istemez. Hayatındaki tüm güzellikleri olabilecek en fazlasıyla onlarla paylaşmak, onlara herşeyin en güzelini sunmak ister. Sevdiklerinin her zaman mutlu olmalarını, huzurlu yaşamalarını ve asla bir sıkıntıyla karşılaşmamalarını ister ve bunun için de ciddi çaba harcar.Peki insan mutlu olunca mı yoksa başkasını mutlu edince mi kendini daha iyi hisseder? Şahsen çok sevdiğim birinin mutlu olması ya da onu mutlu etmiş olmam benim için kendimi iyi hissetmem açısından ilk seçenek gibi duruyor.
 İnsan, duygusal bir varlık olduğundan ilişkilerinde değerlerine, kişiliklere saygı duyarak iletişim kurar. Bir kişinin sahip olduğu önemli değerleri hoşumuza gittikçe o kişiye biçtiğimiz değer de fazlalaşır. Önce o kişiye saygı duymaya başlarız, saygı duydukça karşınında bize ilgisi artar. Karşılıklı saygı, sonuçta sevgiye dönüşür. Oluşan bu sevgi; karşının cinsiyeti, bize yakınlığı, yaşı vb. durumlarına göre; değer verilen bir dost, bir arkadaş ya da sevgili oluverir. O kişiyi daima müstesna bir yerde taşımaya başlarız. İster dost, ister arkadaş,  ister aile bireyimiz ister ise sevgilimiz olsun ona devamlı bir şekilde değer vermeye başlamışızdır.
 
 » Tatlı biri vardı sevilmeye değer, Güzel biri vardı görülmeye değer, İyi dostlar vardı özenmeye değer, Ama biri vardı ki can vermeye değer: sen o CAN vermeye değer olanlardansın...
» Gidecek hiç bir yeri yokken sana sığınan değil. Gidecek çok geri olmasına rağmen senin yanında kalandır değerli olan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder